Search

O nama

EXPEDITIO se može smatrati pionirskom nevladinom organizacijom u regiji bivše Jugoslavije koja se, od osnivanja, zalaže za bolju i „zeleniju“ arhitekturu, kao i pitanja održivog prostornog razvoja, vodeći se javnim interesom. Osnovano 1997. godine, od strane grupe entuzijasta, studenata/ica arhitekture, udruženje je formalno registrovano kao nevladina organizacija tri godine kasnije, postavljajući tako temelje za svoj višedecenijskih angažman u promovisanju održivog prostornog razvoja.

Misija EXPEDITIO obuhvata široku lepezu aktivnosti usmjerenih na unapređenje prostora i arhitekture kroz inicijative na polju „zelene“ gradnje, zaštite kulturne baštine i pejzaža, te održivog prostornog planiranja. Kroz interdisciplinarni pristup, EXPEDITIO sprovodi brojne projekte i inicijative, od istraživanja i studija, preko edukacije i promotivnih kampanja, do
publikovanja i javnog zagovaranja za bolje prostorne politike.

Učešće u procesima donošenja odluka, članstvo u regionalnim i EU mrežama, te višestruka priznanja, potvrđuju njihovu posvećenost i doprinos održivom prostornom razvoju na nacionalnom i regionalnom nivou.

 

Više o udruženju pogledajte na www.expeditio.org

Share the Post:

Related Posts